teisipäev, 14. juuni 2016

Debüüt A-rajal

Kõige pealt põgus selgitus, mis sai võistkonnast K-kuubis.

Eelmise hooaja lõpus teatas Arne, et oli tore, aga temale nüüd aitab. Mina hakkasin vaikselt alla andma kiusatusele A-rada proovida ja kui sai avalikuks, et esimene etapp on Narva (=Kreenholm), siis olin enam kui kindel, et tahan minna. Iseasi, kust tiimi saan. Lõpuks kujunes nii, et Narva jaoks kloppisime kokku sama tiimi Aivo ja Ragnariga, millega saavutasime eelmise hooaja lõpus XT Bingo segaste võidu, siis veel Prügikala nime all. Aivo ajas välja ka väikese sponsorluse nii et uueks tiimi nimeks sai Compressport.

Kelmikas lisaülesanne, kus paruka kandmine tõi lisapunkte :)
Kuna Birke maraton oli igasuguse spordiisu röövinud ja mingit motivatsiooni suurt trenni teha ei olnud, tuleb tunnistada, et nii kehva ettevalmistuse pealt ei olegi vist varem xdreami starti läinud. Jooksnud olin ~45km, orienteerinud ~20km ning ratast jõudsin sõita korra, ja sedagi ~46km. Samas oli Ragnar teatanud, et tema tuleb osalema ja nautima ning tegemist ka sprindiga, siis andis see lootust, et vahest vean välja.

Üritus algas rattaralliga, mis mulle üldiselt ei meeldi, ning stardis oligi küsimus, kas kütta esitiimide järgi või navigeerida ise. Sujuvalt osutus valituks viimane ning Aivo juhtimisel asusime teele. Õige pea keerasime paremale ja poiste vahel tekkis arutelu, kas ikka sai õige tee valitud. Samal ajal hakkas juba eespool paistma pikemale tiirule läinud ratturid, võtsime neile järgi ja tegime siiski ühe autiiru ümber kooli ja haigla, kuni jõudsime Kreenholmi värava ette, kus kõik punkti otsisid. Naised saunas rääkisid, et korraldajatel oligi kuri plaan, et esimese ringi ajal punkti veel väravasse välja ei panda, kuid enne teiselt ringilt naasmist oli unustatud punkt välja tuua. Ja siis kuskilt ilmus äkki müstiline käsi, mis punkti nähtavale tõi?!? Meeletu sagimise tulemusel õnnestus meilgi punkt kätte saada ning peale väikest arutelu otsustasime viimase auringi ka vahele jätta (ei tea, kas keegi suutis veel ühe tiiru teha?) ning seada rattad veehoidlasse, kus ootas kanuu.

Kanuupunktid otsustasime võtta päripäeva + pärast siis veel see väiksem paun. Suuri apsakaid tegelikult ei teinud, küll aga tulid mõned trajektoorist kõrvalekalded. Etapile lisas kõvasti värvi seiklemine Narva "Veneetsia"-s, tänu millele see etapp liiga pikk ei tundunudki ja oli täitsa talutav.

Foto: Liina Jõgisu
Uuesti ratta peale ning tagasi Kreenholmi. Seal ootas meid päeva pärl - eraldi jooksuetapp majade labürindis. Hoolimata sellest, et esimene maja ei klappinud lisakaardil oleva maja plaaniga ja keegi suurt midagi aru ei saanud, jagasime punktid ning igaüks asus jahile. Ma üritasin ikka plaani klappima saada, et teaks, kust sisse minna, aga no mitte üldse ei saanud aru. Vahepeal olin jõudnud juba maja taha ning avastanud, et on veel üks maja. See asja lihtsamaks ei teinud ning lõpuks tuli tarkus kohale vaadata põhikaarti. Juba sekundid hiljem oli selge, et õige maja on üle jõe ning lootsin, et vahest ka teised ikkagi avastavad õige maja. Loomulikult suutsin ma endale valida minu meelest kõige keerukama punkti, mis asus III korrusel. Siinkohal võib vist jätta mainimata, kui palju ja mitu korda ma peaaegu kõik majad suutsin läbi joosta, kuid kuskilt ei leidnud õiget lähenemist. Ma olin veendunud, et läheneda tuleb IV korruse kaudu, kuid kuidas sinna jõuda, seda ma läbi ei hammustanud. Kuna aega oli piisavalt kulunud, siis uskusin, et teised juba ammu ootavad mind ning lähen küsin neilt abi. Tee peal kohtasin endist kolleegi Juhani, kes on minust ilmselgelt kirkam kriit, sest tema oli lahenduse leidnud ning andis juhised punkti jõudmiseks. Üks päev ma sulle selle heastan ;) Veelkord üles alla jooksu ning lõpuks jõudsin kohtumispaika.

Nagu arvata oli, siis poisid olid mind juba mõnda aega ootanud ning andsid kiired juhised, mis tuleb teha tõukerattaga. Jagasin küll infot, kuidas sinna saladuslikule III korrusele jõuab, aga nagu ikka telefoni mängus läheb osa juttu kaduma, siis Aivolt jõudis Ragnarile veidi teine info ning saime teda järgmises kohtumispaigas taas oodata. Õnneks Ragnar tuli kordades kiiremini lisainfot küsima, kui ei suutnud õpetuse järgi kohale jõuda ja sealt maalt edasi läks meil päris hästi ja nobedasti. Jooksuetapi lõpetas lisaülesanne, kus 1 liige pidi tornist köie abil alla laskuma. Alt oli juba piisavalt jube seda jälgida, väga ei oleks tahtnud ise seal äärel peal olla.

Selle torni vasakpoolsest osast tuli alla tulla. Foto: Liina Jõgisu
Järgnev rattaetapp läks ka kenasti kuni punktini, kus tuli pildilt tuvastada objektid. Omast arust vaatasime piisavalt pikalt ja hoolsasti, kuid ometi valmistas torni punkti leidmine meeletut keerukust. Tegime päris mitu autiiru ümber ühe aia, mis tegelikult oli päris vale koht. Ühe autiiru tegemise ajal kihutas meist mööda Nike, kes jõudis öelda, et minge elektrijaama poole. Saamata täpselt aru, mida nad ütlesid või sellega mõtlesid, tegime ikka kohusetundlikult oma autiiru lõpuni. Siis kuskilt tuli mõte, et läheks lihtsalt mööda ühte edasi, ning lõpuks hakkas ka teisi rattureid vastu tulema. Saime kindlust, et seekord oleme õigemal teel. Veidike seiklemist ning lõpuks jõudsime otsitud tornini. Järelejäänud rattasõit oli minule kõige raskem osa kogu võistluse juures. Ju andis tunda liigne treppidest jooks ning vähene treenitus. Igal juhul polnud ammu jalad nii tuimad ja rasked olnud ning poisid said päris rahulikult sõita. Õnneks polnud ratast palju jäänud.

Rattale järgnenud peamiselt Kreenholmi alal toimunud viimane jooksuetapp õnnestus meil väga hästi ning parandasime oma kohta märkimisväärselt. Jooksu oli rikastatud erinevate elementidega - ühe maja soklikorrusel peegelpildis kaardiga orienteerumine, mälu järgi punktivõtt, paberlennuki lennutamine ühest maja otsast teise ja joonorienteerumine.
Kuna mul oli peegelpilt kanuus lahendatud ja teekonnad selged, siis majja sisse minnes tuli ainult asukoht selgeks teha ning edasi liikusime täiesti automaatselt punktist-punkti. Mälu töötas hästi, samuti lendas lennuk piisavalt nobedalt. Joonorienteerumisel saime vihjeid ja Ragnar oli rattast tulles märganud, kus punkt asus, aga olles eelmine aasta disklahvi saanud keelualasse sattumisega, siis ma millegi pärast arvasin, et kogu joon on kohustuslik läbida ning ei lubanud poistel otse punkti minna :) Segastes sellega kohta  ei kaotanud, ainult naiste võitjatele jäime nüüd ühe meetriga alla :)
Lõppajaks 6:06:53, segastes 8, üld 21, kilomeetreid 46,56.

Olgugi, et Kreenholmi territoorium oli äge, siis xdream on xdream ja A-rada ei lisanud ka emotsiooni juurde. Jätkuvalt on endal sära kadunud ning mott pigem maas. Näib, mis etappidele ja mis rajale see hooaeg veel jõuab. Vähemalt on A-raja debüüt tehtud :)

Kohustuslik pilt enne starti. Foto: Liina Jõgisu

Ametlik kokkuvõttev video: https://youtu.be/6BaiweVfXYU

1 kommentaar: